Vistas gaļas garšvielas

vistas gaļas garšvielasVistas ēdieni ir vieni no garšīgākajiem ēdieniem, gan vakariņās gan pusdienās un vistas gaļa ir arī viena no visveselīgākajām gaļām, ar mazu kaloriju saturu un būtībā pilnīgi bez taukiem. Vistu mēdz gatavot, kā fileju, stilbiņus vai pat krūtiņu un katram no šiem ēdiena veidiem ir savas pagatavošanas īpašības, tomēr viesām šīm receptēm ir vienotas sastāvdaļas un tās ir vistas garšvielas, kas padarīs jūsu maltīti daudz izteiksmīgāku un garšīgāku.

Pašreiz, kad sākas grilēšanas sezona, un liela daļa no mums cenšas izrauties, lai varētu uzcept gaļu uz grila, tad vistas gaļas šašliks ir tieši laikā, jo vistas pagatavošana ir daudz ātrāka nekā liellopu gaļas vai cūkas gaļas un vistas šašliks parasti ir arī daudz garšīgāk un bez dzīslām. Tieši tāpēc došu jums šodien ieskatu labākajās no vistas ēdienu garšvielām, kas padarīs vistu kraukšķīgu asu vai vienkārši izteiksmīgāku:

Aleppo Chile – Chile garšviela ir viegla pūderveida garšviela, kas piedod vistas ēdienam mazliet asumu un arī liek izcelt vistas dabīgo garšu. Šī garšviela dos ikvienam iespēju pagatavot savas grilētās vistas par restorānu cienīgu ēdienu, jo šī ir viena no sastāvdaļām, ko pievieno gatavojot vistas gaļas kebabu!

Sinepju sēklas – Sinepes ir tā ēdiena piedeva, ko mēs nereti aizmirstam iegādāties, bet esot ciemos pavisam noteikti to paņemam, ja tā ir uz svētku galda. Tomēr sinepju sēklas ir arī interesanta garšviela, jo šī smalkās sēklas parasti atveras tieši karstā vidē un izdod visu savu aromātu un garšu. Sinepju sēklas ir ideāla garšvielas vistas marinādes veidošanai, jo tā piedos pamata garšas buķeti jebkurai marinādei, un tālākās piedevas jau ir jūsu ziņā.

Berbere – Berbere ir garšviela, kas parasti pārdodas pulvera veidā un tā ir nākusi no Etiopijas un ir viena no vislabākajām vistas garšvielām. Šī garšviela neapstrādātā veidā ir asa un stipri smaržīga, tomēr pēc grilēšanas vai cepšanas tā pārtop par karamelizētu vielu, kas ir reizē salda un asa un piedos perfektu piegaršu jebkuram vistas ēdienam.

Paprikas pulveris – Paprika ir mums visiem zināms dārzenis, tomēr daudzi nezina, ka ir pieejams arī paprikas pulveris, kas tiek iegūts lēnām grauzdējot paprikas virs atvērtas uguns. Šī ir viena no garšvielām, par kuru būtu jāzina visiem, jo tā padara jebkuru ēdienu, ne tikai vistas, par garšas pārpilnu delikatesi. Tomēr vistu tā it sevišķi izceļ un dod tai papildus garšas izjūtu un mazliet asuma, bet protams arī paprikas saldeno pēc-garšu.

Karijs – Karijs ir viens no garšvielu maisījumiem, kas tiek lietots pamatā vistas ēdieniem un sastāv no dažādām indiešu augu valsts garšvielām. Karija dzeltenā pulvera krāsa parasti ir labi atpazīstama veikalu plauktos un šī garšviela ļaus jums padarīt ikvienu vistas ēdienu par neatkārtojamu garšas baudījumu. Karijs var būt, kā universāla garšviela, tomēr to ir vislabāk kombinēt jau ar citām zināmām garšvielām kopējā marinādē.