Vai dārgākos restorānos ir garšīgāki ēdieni?

Restorāni, ēdnīcas, ātrās ēdināšanas restorāni un kafejnīcas, tās visas ir iestādes, kurās ir iespējams iegūt ēdienu par to samaksājot, bet man ir radies jautājums, vai tiešām vietās, kur ēdieni maksā dārgāk, tie ir garšīgāki, vai tikai viss ir atkarīgs no atmosfēras un un no tā, kā mums liekas cik prestižs noteiktais restorāns ir un tāpēc tur vajadzētu būt labākam ēdienam. Protams parasti ir tā, ka jo šikāka ir ēdināšanas iestāde, jo eksotiskāki ir ēdienu nosaukumi, kā arī iestādes stils un dizains nenoliedzami paliek labāks. Un, protams, arī pats ēdien tiek pasniegts uz smalkākiem traukiem, tas tiek pagatavots lai izskatītos smalkāks un visa atmosfēra tiek radīta daudz labāka. Bet tas viss ir labi, līdz brīdim, kad tu sāc domāt, vai tiešām ēdiena garšai arī ir kāda atšķirība?

Ja mēs gribētu veikt šo testu tad būtu jāpaņem ēdieni no visiem restorāniem uz māju un nezinot no kuriem restorāniem tie nāk, jāmēģina nogaršot, lai varētu mēģināt saprast, kurš tad ir garšīgākais. Tas protams prasītu daudz laiku un arī naudas un, es nezinu, vai smalkākie restorāni vispār ēdienus izsniedz līdzņemšanai, un būtu arī grūti salīdzināt ēdienu no vienkārša Bistro, kur parastākais ēdien ir kartupeļi ar kotleti vai karbonādi un no kāda restorāna, kur tiek pasniegtas veselas porcijas ar salātiem, gaļu un piedevām. Bet manuprāt, šai atšķirībai nevajadzētu būt nemaz tik lielai, jo, lai gan bistro un lētākie restorāni ēdienu piedāvā lētāk, neviens tur tik un tā neietu, ja šis ēdiens nebūtu pietiekoši garšīgs un tāpēc viņiem noteikti arī ir jāuztur šī ēdiena kvalitāte. Un, piemēram, mājās gatavojot ēdienus, lai gan katru reizi tie sanāk mazliet savādāki, tomēr šīs atšķirības ir visai mazas un restorāniem gan augšējā gan apakšējā cenu spektrā ir pieejami vieni un tie paši produkti, tās pašas garšvielas un tās pašas receptes. Tāpēc būtu interesanti šādu eksperimentu veikt. Ja tu tādu vēlētos darīt tad tev būtu vajadzīgs:

Vispirms tev vajadzētu naudu šādam eksperimentam, jo tas noteikti nebūtu no tiem lētākajiem un varētu sastādīt pat vairākus simtus Eiro, ja tu gribētu iegūt pietiekoši lielu skaitu datus un saņemt tos gan no labākajiem un lielajiem restorāniem, bet arī no mazajiem restorāniem. Viens veids, kur ņemt šo naudu ir iegūt to paņemot atros kreditus, bet tā noteikti nebūtu tā labākā iespēja, un labāk būtu ja tu varētu no savas naudas atvēlēt pietiekoši daudz lai veiktu šādu eksperimentu.

Restorāni un ēdināšanas iestādes noteikti tiek klasificēti galvenokārt pēc šīs atmosfēras un tā cik labu iespaidu tie atstāj, bet noteikti, ka arī ēdiena garšai būtu jābūt pietiekoši labai, jo pretējā gadījumā klienti negribētu vairs šajā restorānā atgriezties. Noteikti, ka garša ir viena no iedaļām, bet es neticu, ka smalko restorānu ēdienu dubultajā aizsieto acu testā būtu tik daudz garšīgāki, cik lielākas ir to cenas.