Majās gatavoti garšvielu maisījumi

Majās gatavoti garšvielu maisījumiGaršvielas ir ideālais veids, kā padarīt savus ēdienus interesantākus un bagātākus ar garšu un aromātu, un, lai gan it tik vienkārši aiziet uz jebkuru veikalu un iegādāties lielu daudzumu dažādu garšvielu mainījumu, patīkamāk un arī daudz dabīgāk ir šos garšvielu maisījumus veidot pašiem. Un tas nemaz nav grūti.

ja tu izlem arī pats mājās veidot savus garšvielu maisījumus, noteikti ieskaties internetā, jo tur ir pieejamas daudz un dažādas receptes un metodes, kā pagatavot ikvienu garšvielu maisījumu. Galvenais, nevadies pēc tā garšvielu sastāva, kurš ir rakstīts uz veikalā nopērkamajām tāda paša nosaukuma garšvielām, jo bieži vien šo divu veidu – veikalā nopērkamajām un pašu gatavotajām – garšvielām patiesībā ir pilnīgi atšķirīgi sastāvi. Veikalā esošo garšvielu sastāvā ir dažādi konservanti un citas vielas, piemēram, cukurs, glutēns, “dabīgie” garšu bagātinātāji, kas ir ļoti neveselīgi un nevajadzīgi šo garšvielu sastāvos. Tos pamatā pievieno galvenokārt, lai paildzinātu šo garšvielu derīguma termiņus, uzlabotu to krāsu un smaržu.

Lai sāktu gatavot pats savu garšvielu maisījumus tev vajadzēs dažādus augus un individuālās garšvielas, no kuriem tad sastāvēs šie garšvielu maisījumi, dažādu izmēru mērāmās karotes, lai precīzi nomērītu dažādo sastāvdaļu daudzumu, kā arī stikla trauku, šeit var izmantot jebkuru burciņu, konservēšanas trauciņu vai citu trauciņu, kurš ir tīrs un atbilst tam, cik daudz katru garšvielu maisījumu tu taisīsi.

Vislabākā, vienkāršākā un saprotamākā metode, kā taisīt garšvielu maisījumus, ir pa vienai nomērot ievietot katru maisījuma sastāvdaļu traukā un tad aiztaisīt stikla trauku un labi sakratīt. Šādi visas individuālās garšvielas varēs viegli un vienmērīgi sajaukties un tu iegūsi ideālo dabīgo garšvielu maisījumu.

Viena no visizplatītākajām un visbiežāk izmantotajām garšvielām ir universālā garšviela, kuru var izmatot jebkam. Taču tu vari arī mājās pagatavot šīs universālās garšvielas alternatīvu. Viss, kas tev ir nepieciešams, ir kanēlis, krustnagliņas un muskatrieksti. Sajauc kopā visu šo garšvielu vienādas daļas, un tava universālā garšviela ir gatava.

Ja tu esi karija cienītājs, tad mājās gatavotais karija pulveris būs tieši tev. Šai receptei būs nepieciešamas daudz sastāvdaļas, taču rezultāts būs dabīgs un pašu gatavots. Jauc kopā 3 tējkarotes kurkumu, 2 tējkarotes koriandru, pusotru tējkaroti ķimenes, 1 tējkaroti kanēli, 1 tējkaroti ingveru, ¾ no tējkarotes dzeltenās sinepes, pusi tējkarotes baltos piparus, puravu, krustnagliņas, muskatriekstu, ⅛ daļu no tējkarotes ar Kajēnas pipariem un vienu ceturto daļu no tējkarotes ar melnajiem pipariem un mājās taisīts karija pulveris ir gatavs. Protams, tu vari arī rediģēt šo recepti, pievienojot vairāk piparus, lai tas ir asāks, vai tieši otrādi, mazāk, lai tas ir maigāks, bet pamatā kariju var izveidot no šīm sastāvdaļām.

Ceru, ka šis raksts tevi kaut nedaudz iedvesmoja savu garšvielu jaukšanai mājas, lai tās vienmēr būtu svaigas un dabiskas.