Kādas garšvielas izmanto desertu pagatavošanai un cepumu cepšanai

Garšvielas parasti tiek pagatavotas no augiem, kuriem ir pikanta garša un smarža. Tiek izmantotas gan auga saknes, gan sēklas, gan miza. Ēdieniem, tās pievieno sasmalcinātā veidā vai arī tās tiek aplietas ar verdošu ūdeni, tā izplatot savu garšu un aromātu. Daudzas garšvielas tiek izmantotas cepšanai, lai aromatizētu dažādus ēdienus un augļus, krēmu un saldo mērču pagatavošanā. Nav obligāti jālieto dārgas un retas garšvielas, kādreiz pietiek ar mazu rīvēta muskatrieksta gabaliņu, citrona mīkstumu vai riekstiem.

Klasika.

  • Ābols ar kanēli rada vienreizēju, neatkārtojamu saldu, savelkošu garšu. Pievienojot āboliem vienu tējkaroti malta kanēļa, mēs iegūstam vienreizēji smalku garšu vafelēm, strūdelēm un pīrāgiem. Šo kombināciju lieliski papildina tumšās vīnogas.
  • Žāvētie augļi. Žāvētie augļi kopā ar garšvielām lieliski papildina viens otru, tas ļauj tos izmantot augļu keksu pagatavošanā, krējuma pudiņa pagatavošana, bulciņu ar rozīnēm pagatavošanā, cepumu un pīrāgu pildījumu pagatavošanā.
  • Kafija ar kardamonu rada neizsmeļamu, nelabojamu eksotikas garšu. Lai pēc sirds patikas izbaudītu šo neatkārtojamo aromātu, vajag, kardamona pāksti ievietot karstā pienā un izmantot šo šķidrumu kafijas pagatavošanai. Kardamonu var pievienot kūkām, uzpūteņiem vai saldējumam.
  • Muskats vienmēr piešķirs pabeigtības sajūtu piena ēdieniem, piemēram, rīsu pudiņam.
  • Ķimeņu un apelsīnu savienojums veido īpatnēju aromātisku savienojumu. To labi izmantot kūku cepšanā vai tradicionālā ķimeņu keksa cepšanā. Interesantu garšu iegūsim pievienojot to cepumiem un plāceņiem.

Pareiza izvēle.

  • Pikants maisījums, kurš satur kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu vai ingveru ideāli derēs pudiņu pagatavošanai un tortes cepšanai.
  • Tādu garšvielu, kā kanēlis, var izmantot gan maltā veidā, gan arī nūjiņu veidā. Tās pikantā garša ir labi jūtama daudz un dažādos ēdienos, it īpaši tajos, kuros ietilpst āboli.
  • Anīsu ir viegli atpazīt pēc lakricas saldās garšas. To var iegādāties gan maltā veidā, gan sēklās. Tas lieliski saderēs ar sastāvdaļām, kuras ir paredzētas tortēm un konfektēm.
  • Krustnagliņas, ar savu aso piegaršu, lieliski papildinās augļus un tām ir lieliska garša sajaukumā ar citām garšvielām. To var izmantot gan veselu, gan samaltu.
  • Vaniļa ir salda un aromātiska. To var pievienot citām garšvielām un tā ir lieliska savienojumā ar šokolādi. Vaniļu var iegādāties pākstīs, pagatavotu esencēs un ekstraktos.
  • Kardamona sēklas parasti tirgo pākstīs, no kurām tās tiek izlobītas pirms sasmalcināšanas. To brīnišķīgais aromāts lieliski papildinās saldos ēdienus.
  • Muskats – rūgts rieksts ar zemes piegaršu, kura aromātu ļoti labi jūt saldajos pīrādziņos un piena pudiņos, bet šajā gadījumā, to labāk izmantot svaigi sarīvētu. Ja sarīvētu muskatu pievieno rīsiem, to pagatavošanas laikā, tad var sanākt garšīga biezputra vai sacepums.
  • Ingveram ir mazliet asa, bet tomēr patīkama garša. Sasmalcinātā veidā to izmanto tortēs un cepumos.
  • Ķimenes tiek pievienotas kūkām un saldajām maizītēm. To sēklām ir asa un piesātināta garša.
  • Safrānu parasti izmanto pikantu ēdienu pagatavošanā, bet tas var tikt pievienots arī pīrāgiem un maizei. Tas tiek izmantots ļoti ekonomiski gan savas specifiskās smaržas, gan arī augstās cenas dēļ.