Ka iegadaties, uzglabat garšvielas

garšvielu traukiGaršvielas ir tas, ko mēs izmantojam, lai bagātinātu mūsu ēdienus, padarītu tos garšīgākus, smaržīgākus, labākus. Taču, lai spētu pilnvērtīgi izbaudīt garšvielu īpašības, ir jāmāk ne tikai nopirkt pareizās garšvielas, bet arī pareizi tās uzglabāt.

Vislabākais padoms, kuru es varu dot garšvielu pirkšanā, ir iegādāties veselus garšaugus vai garšvielas un tad samalt vai saspiest tās pašam, nevis iegādāties jau paciņās iepakotas garšvielas. Šādi garšvielas ne tikai būs daudz smaržīgākas, bet tās arī dos stiprāku un izteiktāku garšu, kas, protams, vienmēr ir patīkam, jo garšvielu galvenais uzdevums galu galā ir piešķirt ēdienam garšu.

Runājot par uzglabāšanu, tad visvieglākais un arī labākais veids kā uzglabāt garšvielas ir  onteineros, kur gaiss tām netiks klāt. Kā arī tās vajadzētu turēt tālāk no karstuma, mitruma vai gaismas, kas var atņemt šīm garšvielām daļu to garšas. Šādi uzglabātas svaigās garšvielas ir iespējams lietot 6 līdz par 12 mēnešus.

Pirms veselu garšvielu izmantošanas un samalšanas tās var droši arī apgrauzdēt, tā padarot to garšu spilgtāku un izteiktāku. Bet pašai samalšanai izmanto piestu, kafijas dzirnaviņas, vai  peciālas garšvielu dzirnaviņas.

Biež ar garšvielu lietošanu ir tā, ka nevar īsti saprast, cik īsti tās pievienot ēdieniem, taču labs padoms ir sākumā pievienot nelielu šķipsniņu un tad, ja liekas, ka ir nepieciešams vēl, vēlāk to var izdarīt. Jāatceras arī, ka nav vēlams pievienot vairāk par 3 garšvielā, jo tad to būs pārāk daudz un no katras individuāli nebūs nekādas jēgas.

Un, protams, ja tu vēlies iepazīt dažādas garšvielas un iemācīties, kā tās lietot, vislabākais veids, kā to izdarīt, ir vienkārši eksperimentēt un  mēģināt, pievienojot vienu vai otru garšvielu saviem ēdieniem. Sākumā var sanākt arī nelielas ēdienu katastrofas, bet nešaubīgi ar laiku tavi ēdieni paliks arvien garšīgāki un labāki.